Online afspraken makenTEST

Videoconsult

Het is niet altijd nodig dat u de praktijk bezoekt wanneer u een gezondheidsvraag heeft. Onze zorgverleners kunnen u ook helpen via beeldbellen, ook wel videoconsulten genoemd. Bij een videoconsult heeft u een gewoon consult met een zorgverlener van uw praktijk, zoals u dat gewend bent.

Het videoconsult is bedoeld voor medische hulpvragen waarbij geen lichamelijk onderzoek nodig is. Dit zijn bijvoorbeeld; vragen over uw gezondheid, vragen over medicatie, bespreken van uitslagen, psychische klachten, etc.

Het kan echter voorkomen dat uw huisarts u alsnog op het spreekuur wilt zien voor een lichamelijk onderzoek. Mocht dit van toepassing zijn, wordt dit met u tijdens het videoconsult besproken.

Tijdens een videoconsult heeft u live, via een beveiligde verbinding, contact met uw huisarts. Voor deze beveiligde verbinding maken wij gebruik van VIP live.

U kunt via MijnGezondheid.net online een beeldbelafspraak maken bij uw huisarts.

U kunt ook telefonisch via de assistente een afspraak maken bij uw huisarts voor een beeldbelconsult

Videobellen heeft veel voordelen:

  • Geen reistijd
  • Persoonlijk contact met een zorgverlener
  • Niet meer in de wachtkamer zitten
  • Geholpen in uw eigen vertrouwde omgeving
  • Veilig & vertrouwd

Hoe werkt het?

1   U wilt contact met de huisarts voor een medische hulpvraag.
2   U maakt telefonisch of online een videoconsult afspraak via MijnGezondheid.net. Noteer uw 06-nummer of uw e-mailadres en uw hulpvraag.
3   De huisarts stuurt u op het moment van de afspraak een link per mail of SMS voor de afspraak op uw computer of telefoon.
4   Deze link klikt u aan, het gesprek start direct.