Bij Huisartsen Kop van Zuid werken verschillende zorgverleners. Zij werken, ieder binnen hun eigen functie, met elkaar samen, om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.
Wilt u meer weten over ons zorgaanbod? Klik dan in het menu op het onderdeel van de zorg waar u naar op zoek bent.
Bij de huisarts kunt u terecht voor al uw medische vragen en klachten. U kunt telefonisch contact hebben of op het spreekuur een afspraak maken. Een huisbezoek is mogelijk wanneer u om medische redenen niet in staat bent om naar de praktijk te komen.
Hieronder ziet u speciale verrichtingen waarvoor u terecht kan in onze praktijk.
Ook voor kleine chirurgische ingrepen kunt u in de huisartsenpraktijk terecht, altijd in overleg en na afspraak met de huisarts. De volgende ingrepen vinden regelmatig plaats:
Plaatsen anticonceptiespiraal
Overweegt u de spiraal als anticonceptiemiddel? Dan verzoeken wij u dit kenbaar te maken bij de assistente. Zij zal allereerst een afspraak inplannen voor een informatiegesprek bij een huisarts, waarna de afspraak voor de daadwerkelijke plaatsing kan worden ingepland.
De doktersassistentes zijn het aanspreekpunt in de huisartsenpraktijk. Zij hebben ook hun eigen spreekuren.
U kunt rechtstreeks bij hen terecht voor:
Op verwijzing van de huisarts doen de assistentes de volgende verrichtingen:
De praktijkondersteuner helpt huisartsen bij het controleren en behandelen van patiënten met een chronische ziekte. Hij of zij heeft eigen spreekuren voor patiënten met suikerziekte, longziekten en hart- en vaatziekten. Op deze spreekuren voert men zelfstandig controles uit volgens vastgestelde protocollen en geeft men adviezen en informatie.
Voor veranderingen in de behandelwijze heeft men regelmatig overleg met de huisartsen. De praktijkondersteuners zijn te bereiken via de doktersassistente.
POH-GGZ staat voor Praktijkondersteuning Huisarts Geestelijke Gezondheidszorg. De POH-GGZ is opgeleid om psychische hulp te geven in de huisartsenpraktijk.
Als u met psychische en/of psychosociale klachten naar de huisarts gaat, kunt u met uw huisarts bespreken of een gesprek met de POH-GGZ zinvol kan zijn. Ook kan de huisarts u adviseren om gesprekken aan te gaan met de POH-GGZ. Als dat het geval is, wordt een afspraak gemaakt voor een eerste gesprek, een zogenaamde intake gesprek. In een intake gesprek zal de POH-GGZ uw klachten en vragen in kaart brengen. U kunt dan één of meerdere gesprekken en/of kortdurende behandelingen bij de POH-GGZ krijgen. Ook kan het zijn dat u een verwijzing krijgt naar een andere hulpverlener.
U bent door uw huisarts verwezen naar de POH-GGZ. Wat kan POH-GGZ zoal doen?
Een probleem verhelderen en samen bekijken wat ervoor nodig is om uw probleem op te lossen.
Het geven van informatie en/of scholing.
Hulp en/of advies geven, zodat u zelf weer in staat bent met de problemen beter om te gaan.
Doorverwijzen als dat nodig is.
Steeds meer ervaring wordt opgedaan met online behandelmethodes bij psychische klachten of stoornissen, E-health genoemd. De POH-GGZ kan u hierover informeren.
De POH-GGZ helpt u met gesprekken en is een kortdurende behandeling.
De POH-GGZ schrijft zelf geen medicijnen voor. Als medicijnen nodig zijn, dan wordt dit na overleg door uw huisarts voorgeschreven.
De POH-GGZ biedt gesprekken in een vertrouwde omgeving en heeft een medisch beroepsgeheim.
Voor welke klachten kunt u zoal naar de POH-GGZ?
Zijn er kosten aan verbonden?
De gesprekken met de POH-GGZ worden vergoed door de basisverzekering. Uw eigen risico wordt niet aangesproken omdat de zorg onder huisartsenzorg valt. Ook hoeft u geen eigen bijdrage te betalen. Bij doorverwijzing kunt u bij uw zorgverzekeraar informatie krijgen over vergoeding van de kosten.
Als u plotseling niet op uw afspraak kan komen, is het belangrijk dat u minimaal 24 uur van te voren afbelt bij het gezondheidscentrum. De tijd die voor u gereserveerd was, kan dan nog worden gebruikt voor iemand anders.
Huisarts in opleiding
Per 1 september 2021 zijn wij gestart met de begeleiding van een huisarts in opleiding. Het betreft een student uit het 1ste jaar van de huisartsopleiding van het Erasmus ziekenhuis.
Medisch studenten
Wij leiden regelmatig co-assistenten van het Erasmus ziekenhuis op. Het kan zijn dat u gevraagd wordt of u akkoord gaat dat de co-assistent met uw huisarts meekijkt.
Opleiding doktersassistentes
Onze praktijk is een erkende stageplaats voor doktersassistentes in opleiding.
Aanwezig op elke werkdag* tussen 08.00-11.00 uur. Op afspraak.
*Tijdens de zomervakantie aanwezig op maandag, woensdag en vrijdag